Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P9 kompisligan Höst
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 9 0 9 0 9
2 Nosaby IF 1 1 0 1 0 1
3 Åsums BK vit 1 0 1 0 1
4 Åhus HBK Svart 1 0 1 0 1
5 Ovesholms IF 1 0 1 0 1
6 Wä IF orange 1 0 1 0 1
7 Vinnö IF 1 1 0 1 0 1
8 Tollarp IF vit 1 0 1 0 1
9 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
10 Kristianstad FC Randig 1 0 1 0 1

Match

Everöds IF

Tallavallen - Gräs
6 september 2016
18:00

Åhus HBK Svart

Referat

Referat: Everöds IF - Åhus HBK Svart

Dagens match spelades hemma på vår härliga Tallavallen i strålande solsken. Flaggorna vajade högt och grillen var tänd och kiosken var öppen som sedvanligt. Allt var bäddat för att ge både spelare och tillresta supporters en härlig stund.

Det lilla orosmomentet för dagen var just att det var en veckomatch, efter mycket spring i benen från skolan/fritids brukar just veckomatcher vara lite extra tröttsamma för våra grabbar.

Matchen blåstes igång av våra ungdomsdomare Lucas och Nicola som gjorde en mycket bra insats idag. Vi gjorde avspark och efter lite trevande inledning kommer Åhus upp på vår planhalva och får till skott som vår målvakt Melker räddar. Efter en snabb utspark som når till Johannes som spelar vidare till Otto och når ut till Nils som gör en löpräd längs kanten men blir snabbt stoppad av två duktiga försvarare.
Bollen når ut till Erik som även han tittar upp och hittar en lucka ute längs samma kant och sätter fart framåt, slår ett fint inlägg längs marken – men denna gången har vi ingen på plats inne vid målet och bollen går ut.

Fabian får bollen på mitten och bollen sitter klistrad vid hans fötter, han dribblar av en och gör en snurrfint som går hem och även två försvarare blir avfintade i samma veva…men det är en mur av Åhus spelare som lyckas hålla oss från deras mål.
John bokstavligen tar bollen från deras spelare och vänder snabbt runt och sätter fart mot deras mål och även här ligger bollen nära John´s fötter och enda sättet att få stopp på honom är att bryskt fälla honom till marken – frispark! Ett farligt läge som Nils får i uppdrag att ta hand om…lägger in bollen mot övre delen av målet, bollen seglar över målvakten men tar i ribban och det blir till en farlig retur varvid Fabian får chansen – men strax utanför.

Johannes bryter sekvensen senare högt uppe och bollen går ut till inkast som Otto snabbt hämtar upp och skickar långt till våra mötande spelare Jakob och Erik, Åhus försvarare lyckas än en gång mota sig mot våra anfall.
Måns gör en tvåfotsdribbling inne i vårt straffområde och får till en bra passning fram till John som kan vända uppåt för nytt anfall.
Stunden senare hamnar Otto och Anton tillsammans med två av deras spelare i en kämpande klunga om att vinna boll, där vi går segrande ut och får fram bollen till Erik som snabbt hittar ut till Nils men även han blir hårt ansatt.

Nu är det är ställningskrigande från båda lagen och det är långa lagdelar från båda håll, vilket blir mer chansartad fotboll där båda lagen kämpar på för att hålla bollen från sin planhalva.
Domarna blåser av till pausvila.
Det känns som om det jag nämnde inledningsvis gör sig till känna – veckomatch är en aning jobbigare och det syns att våra grabbar är trötta…Efter en kort genomgång är grabbarna redo att ta sig an Åhus inför andra halvlek och nu är det 20 minuter som vi ska tillsammans ge järnet…Alla är redo!

Johannes har nu gått in mellan stolparna och får genast göra två jättefina räddningar på följd, de kommer igenom och vi får inte bort bollen på returen – men Johannes är vaken och reflexsnabb vilket ger resten av lagen den drivkraft som behövs just nu.
Otto får bollen på mitten och spelar fram Nils som avlossar sin hårtskjutande bössa – deras målvakt lyckas rädda det hårda skottet.
Momentet senare efter att bollen varit nere och vänt hos Anton som skickar upp en lång och hög boll som kommer ända fram till Nils som snabbt vänder bollen med vänsterklacken och drar sin motspelare i vändningen men blir stoppad av nästkommande försvarare.
Nils tar tillbaka bollen och passar Melker som skjuter snabbt men går strax utanför.

John får bollen och jobbar stenhårt i varje duell och kommer igenom trots muren av försvarare – John lyckas få fram bollen till Melker som inte gör något misstag – MÅL!!! Jubel!!!

Nu är vi inne i en fas där vi är mycket långdraget som lag och tenderar att dra oss ut mot kanterna vilket öppnar upp för deras mer centrala spelare…detta gör att vi får ödlsa kraft och energi åt att komma tillbaka på rätt sida…

Nils får bollen inne i deras straffområde fintar av tre(!) spelare och hittar fram till Melker som sätter dit bollen – MÅL!!! Jubel!!!
Nu är vi tillbaka på rätt köl och våra grabbar hittar mer rätt i positionerna och det märks på spelet som nu går bättre på alla plan. Bollen är nu nere i vårt försvarsområde där Johannes hoppar på tå och är redo att ingripa men våran Måns bryter in på deras två anfallare och tar distinkt bort bollen från farligheten – Anton ligger strax bakom och täcker upp…bra försvar!

De letar sig igenom och får till ett hårt skott som Johannes får rädda.
Otto är nere och plockar bort både deras huggande anfallare och lägger ut bollen till John som är nere och hjälper till – spelar vidare till Fabian som dribblar sin spelare och lägger fram den till Jakob som blir tilltryckt i ryggen och de erövrar bollen.
Otto och John har flyttat fram sina positioner och tar tillbaka bollen på mitten och sänder fram den till Jakob som kan vända upp och spela fram Erik som kommer snabbt inlöpande från kanten.
De kommer i ny anfallsvåg och ett nytt skott letar sig igenom men stoppas av Måns.

Situationen därpå visar domaren på frispark åt dem och det är farligt nära vårt mål – Johannes räddar igen! Jubel!
Vi vänder upp i nytt anfall och nu har vi endast Måns och Anton på egen planhalva…ALLA övriga på plan gör ett mäktigt hemjobb…vilken härlig syn att skåda på detta fantastiska tillbaka jobbet som dessutom resulterar i att vi reder ut situationen – imponerande!

Trots lite trötta ben så var det en sammantaget bra genomförd match från våra grabbar!

Dagens härliga kämpar var:
Johannes, Fabian, Måns, Otto, Anton, Melker, John, Jakob, Erik och Nils

Nu slipar vi vidare på vår fina form och ses på torsdagens inlagda träning!